Norppatoiminta

Norppatoiminnasta keväällä 2019 tiedotetaan suoraan sähköpostilla seuran jäsenrekisterin perusteella.

 

 

Vanhempia tiedotteita alla. Nämä eivät koske vuotta 2019

Norppaharjoitukset ovat alkaneet. Norppavuorot järjestetään sunnuntaisin klo 17.30-18.30 seuran allasvuorolla Raatin uimahallissa. Uima-altaan reunalla on siis oltava 17:30 suihkussa käyneenä. Ohjattu toiminta on altaalla, ei pesutiloissa/saunassa/pukeutumistiloissa. Nuorimmilla on siis syytä olla vanhempi kaverina.

Toimintaa jatketaan edelleen kolmella norpparyhmällä, joissa ikähaarukat ovat:
1. 6-7 -vuotiaat
2. 8-11 -vuotiaat
3. 12-15 -vuotiaat

Ryhmiin 2. tai 3. osallistuvan norpan tulee täyttää Suomen uinti- ja hengenpelastusliiton uimataitovaatimuksen (200 m yhtäjaksoista uintia, josta 50 m vähintään selkää). Uusia norppia pyritään ottamaan mukaan ryhmäkokojen sen salliessa. Ryhmiin mahtumisesta uusien norppien osalta voi kysellä Jarmo Pätsiltä.

Norppatoiminnasta

Norppatoiminta on monipuolista snorkkelisukellusta perusvälinein, joihin kuuluvat maski, snorkkeli ja räpylät. Aluksi opetellaan snorkkelisukelluksen perusteita, perusvälineiden käyttöä, pinnan alle menoa, sukeltamista, paineentasausta, räpyläpotkutekniikoita, vesipelastus- ja ensiaputaitoja vähitellen edeten vaikeampiin harjoituksiin kunhan perusteet ovat hallinnassa. Taitoharjoitusten lisäksi pelataan uppopalloa ja leikitään. Kunhan taidot ovat tarpeeksi karttuneet, voidaan järjestää Norpan Taitorata ja kortittaa osallistujat. Tärkeimpänä toiminnan tavoitteena on, että norpilla on hauskaa ja leikin ohessa opitaan snorkkelisukelluksen taitoja ja turvallista vedessä touhuamista. Vesimiesten nuorisojäsenmaksu on vuonna 2014 30 € alle 15-vuotiaille ja yli 15-vuotiaille 50 € eli uppopallojäsenmaksu. Uusille jäsenille tulee kauden kuluessa jäsenmaksuohjeet.

Ohjaajat ja avustajat

Norppaohjaajina toimivat Jarmo Pätsi, Anne Väisänen ja Dina Saukko. Harjoituksiin ovat apuohjaajat enemmän kuin tervetulleita. Norppien vanhemmat, isovanhemmat, vanhemmat sisarukset (yli 15 v.), vesimiehet, uppopalloilijat yms. voivat toimia apuohjaajina. Ryhmien koot ovat riippuvaisia mahdollisten apuohjaajien paikalle saamisesta. Yhtä ohjaajaa/apuohjaajaa kohti voi ryhmässä olla 4 norppaa. joten, jos jokaiseen ryhmään saadaan ohjaajan kaveriksi yksi apuohjaaja, saataisiin ryhmän koko kasvatettua 8 norppaan.

Useat vanhemmat ovat olleet aiemmin mukana harjoituksissa ja toivottavasti sama trendi jatkuu alkavallakin kaudella. Paras tilanne olisi jos saisin useampia apuohjaajia etukäteen ilmoittautumaan nuorisovastaavalle ja sitoutumaan tulemaan harjoituksiin. Apuohjaajan tehtävänä on valvoa norppia ja halutessaan voi myös osallistua ohjaukseen, joko altaassa tai sen ulkopuolella.

Apuohjaajien tarpeen määrittämiseksi tulisi norppien huoltajien muistaa aina ilmoittaa nuorisovastaavalle sähköpostitse, mikäli norppa estyy tulemasta harjoituksiin. Harjoitusten mahdollisista peruuntumisista ja loma-aikojen vuoroista ilmoitetaan erikseen sähköpostilla.

Seuralla on vastuuvakuutus Sukeltajaliiton kautta, mutta vanhemmat ovat vastuussa muista vakuutuksista. Tarkastakaa omasta vakuutusyhtiöstänne, että vakuutuksenne kattavat snorkkelisukelluksen.

Nuorisovastaavana toimii Jarmo Pätsi.

Sähköpostiosoite on jarmopat at saunalahti piste fi

Huoltajan suostumus ja yhteystiedot on täytettävä ja palautettava nuorisovastaavalle.

Kommentointi on suljettu.