Norjan leiri 2019 Senjalla

Norjan leiri 2019 pidettin ”pitkänä viikonloppuna” 19.7.- 22.7.2019, kohteena Senja. Majoituimme leirintäalueelle mökkeihin ja matkailuajoneuvoihin.

Tätä sivua ei enää päivitetä leirin jälkeen. Allaoleva on tulevassa aikamuodossa, vaikka leiri on jo pidetty.

Pakkaus

Arton/Stanislavin autokunta vie seuran peräkärryn Norjaan ja tuo takaisin.
Kärryn pakkaus on tehty 12.7.2019.

Kärryssä on kaksi hengitysilmakompressoria, EA-välineitä, telttasauna ja vähän klapeja saunaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ilmoittautua voi ”OVM Tiedotus” sähköpostiosoitteeseen. Leiristä on lähetetty myös leiri-ilmoitus jäsenjakelulla kaikkien sähköpostiin.

Ilmoittautumisessa on mainittava, onko varmasti lähdössä (jolloin ilmoittautuminen on sitova) vai onko kiinnostunut leiristä. Sitovasti ilmoittautuneille varataan mökkipaikka ilmoittautumisjärjestyksessä. Kiinnostuneita informoidaan tilanteesta niin pitkään, kun vapaita majoituspaikkoja vielä on jäljellä.

Majoitus

Tällä hetkellä varattuna on Senja Campingin neljän hengen leirintäaluemökkejä kaksi kappaletta. Lisäksi leirille lähdössä on varmasti ainakin kolme matkailuajoneuvoa.

Mökkien hinta on 2050NOK/mökki pe-ma ajalta. Tämä hinta sisältää loppusiivouksen. Vuodevaatteet eivät kuulu hintaan.

Lisäksi leirintäalueella on pari hieman askeettisempaa mökkiä. Näihin ei tule vesijohtoa, mutta niissä on pieni keittiö ruoanlaittoa varten. Näitä ei ole tässä vaiheessa varattu seuran käyttöön.

Mökkijako

G I
Pekka M  Toni H
Stina M  Sari H
Outi K  Aleksi V
Taneli K  Aleksi V avec

Matkailuajoneuvot

Markku H, Anne, Jessica, Nico (4 henk)
Tommi L, Anne, Niklas, Joel (4 henk)
Arto T, Stanislav (2 henk)
Ari I, Riina (2 henk)

Moottoripyörät

Jouni H.

Järjestelyt

Seuran peräkärryn vetää Norjaan ja sieltä kotiin Arto Turkan autokunta.

Venettä emme ota mukaan tällä kertaa.

Leirimaksu

Kaluston kuljetuksesta, kompressorien käytöstä ym. aiheutuu kuluja, jotka katetaan leirimaksulla. Tämänkin Norjan leirin maksu on 35e/leiri jäseniltä. Ei-jäseniltä leirimaksu on 30eur/päivä. Seuran ulkopuoliset pullontäyttäjät maksavat lisäksi pullotäyttömaksun. Leirimaksu laskutetaan jälkikäteen kaikilta leirille osallistuneilta sukeltajilta. (Johtokunnan päätös 6.2.2012 §5)

Sukelluskohteet

Senjalla on muutama aikaisemmilta reissuilta ennalta tunnettu sukelluskohde.

Portaat

”Portaat”, jossa pääsee halutessaan myös syvälle. Biokohteessa pohja laskeutuu portaittain, joten kohde on helppo, vaikka sieltä löytyy myös reilusti syvyyttä. Kts. karttakuva alempana.

Hamn

Hamnissa on hyvä luontokohde ja loistavat maisemat pinnalla. Veteenmenossa joutuu hieman kiipeämään. [Edit 2019 Pekka/Outi: Veteenmenopaikalle 2001 on rakennettu hotelli. Samasta paikasta ei enää pääse veteen.]

Senjehesten

Linnoituksella on sodanaikaisia rakennuksia ja raunioita. Veden alla on lisää. Täällä täytyy tietää, mistä kannattaa mennä veteen.

Elise Schulte

Hylky ei ole varsinaisesti Senjalla, mutta päiväretkimatkan päässä kuitenkin. (Finnlandsnes) Sukeltamisen arvoinen hylky, mutta vaatii hieman työtä. Hylyn kohdalle voi pysähtyä yksi auto kerrallaan pudottamaan varusteet, mutta autot on pysäköitävä sillan alkuun sukelluksen ajaksi. Muutama sata metriä kävelymatkaa siis.

”Portaat” niminen sukelluskohde Senjalla

 

 

Linnoitus Senjalla

Lekangsundin laiturille on 28.8 km Tranöybotnin Hyttekroasta

Laituri Lekangsundissa

Näköalapaikat. (Näissä ei sukellettu.)

Senja näköalapaikat

Muista SUKELTAJANLIPPU!

Norjassa sukellettaessa pitää sukelluspaikka merkitä sukeltajanlipulla. Oma lippu kannattaa ottaa mukaan, jos vain mahdollista.

Täältä löytyy yleistä tietoa Norjassa reissaamisesta.

 

Kommentointi on suljettu.