Helatorstain Norjan leiri Foldvikissa 2018

Leiri pidetty. Kiitos hyvästä leiristä mahtavalle leiriporukalle. Alla leirin ennakkotiedot vielä tulevassa aikamuodossa.


Leirin ajankohta on ke 9.5 – su 13.5.2018. Leiripaikka on Foldvik Bryggeferie, Gratangenissa.

Majoituspaikka

Majoitus on Foldvikissa samassa paikassa kuin vuonna 2016. Majoitushinta on 6751NOK/mökki koko leirin ajalta. Mökkeihin mahtuu 5 henkeä. (6 jos mökin yhteen parivuoteeseen voi majoittaa kaksi).

Mökkirannassa on laituripaikka veneille. Minuutin venematkan päässä on Dronning Maudin hylky.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ovat keskiviikkoillasta sunnuntaihin saakka. Yhteinen varaus ja sovittu hinta koskee tätä ajankohtaa. Ilmoittautuminen tapahtuu Markulle sähköpostilla. (etunimi at sukellusvideo piste com)

Perinteiden mukaan leiri täyttyi taas hetkessä. Jonotukseen voi kuitenkin edelleen ilmoittautua. Mahdolliset peruutuspaikat jaetaan jonotukseen ilmoittautuneille ilmoittautumisjärjestyksessä. Peruutuspaikkoja on jaettu verrattain paljon ja lähes kaikki jonottajat ovat päässeet leirille.

Järjestelyt ja Kalusto

Peräkärryjen pakkaus leiriä varten tehdään TIISTAINA 8.5.2018. alkaen klo 17:00 Messillä. Tästä tiedotetaan lisää lähempänä ajankohtaa.

Alkuperäinen suunnitelma oli, että Madeleine lähtee mukaan. Maddessa on anturivarustus, jolla Victorian viistokaikuluotaimen ja karttaplotterin keskusyksikköä voi käyttää myös Maddessa. Näillä varusteilla U-711 ja muut hylyt löytynevät kohtuullisella etsimisellä. Nyt kuitenkin vaikuttaa, että vetoautoja on heikonlaisesti seuran kaluston kuljettamiseen. Näyttää kuitenkin, että saamme Mustin mukaan, joten jätämme Madden Ouluun.

Mikäli kuljetuskapasiteetti riittää, kompressoreista otamme mukaan seoskaasu-Marinerin sekä ison 250-Marinerin. Mukaan lähtee myös seuran O2-booster sekä helium-analysaattori. Heliumia ja happea otamme mukaan kuljetuskapasiteetin puitteissa ja ennalta ilmoitettujen tarpeiden mukaan.

Seuran saunateltta otetaan varusteineen mukaan. Saunapuiden kuljettamiseksi toivotaan talkoohenkeä leiriläisiltä. On myös sallittua tuoda mukanaan omia saunapuita. Pesään menee 25cm pitkät puut, mutta pidemmätkin saadaan kyllä katkaistua pesään sopiviksi.

Leirikokokus pidetään torstaiaamuna klo 9 (Norjan aikaa) leiripaikalla ulkosalla. Kokous on pakollinen kaikille paikalle ehtineille. Jos tulet myöhemmin paikalle, ilmahuolto, vene ym. asioissa on syytä selvittää kokouksessa läpikäydyt asiat. Kokouksessa käydään läpi käytännön järjestelyitä, kohteita, hylkysukelluksia, venevarauskäytännöt ym. Kokouksessa on myös hyvä kysyä sukelluspareja jos olet sellaista vailla.

Telttasauna

Tässä vuodelta 2013 seuran jäsenille lähetetty viesti. Joukossamme on varmaankin sellaisia, jotka eivät ole tätä nähneet.

Käyttöömme tarjottiin syksyllä 2012 uudenkarheaa telttasaunaa. Talven harkinnan jälkeen telttasauna otettiin mukaan Norjan Tjeldsundetin leirille helatorstaina. Sauna todettiin uutta vastaavaksi ja pienen harjoittelun jälkeen hyvät löylyt antavaksi. Kerralla sinne mahtuu saunomaan kolme henkilöä. Tjeldsundetissa siellä oli välillä jopa neljä, mutta neljäs ei mahtunut lauteille.

Ensin ajatuksena oli ostaa sauna pienemmän porukan käyttöön, mutta se ei tuntunut kaikkien kannalta reilulta ratkaisulta. Kun sauna on mukana leireillä, pitää siellä saada käydä kaikkien leiriläisten. Näinpä johtokunta päätti ostaa saunan seuralle siten, että pyydämme jäseniä maksamaan vapaaehtoisen leirisaunamaksun (vaikkapa 10-15 euroa/räpyläpari) jos ajattelee joskus mahdollisesti leirisaunaa käyttävänsä. Tai on ehkä jo käyttänyt. Saunamaksu maksetaan seuran tilille FI4457413620247954 käyttäen viitenumeroa 22490 01583.

Ajosää

Täytyykö vaihtaa talvirenkaat alle? Katso alla:

Kelikamera Björnfjälletilla

 

Kalustomaksu

Peräkärryjen vedosta, kompressorien käytöstä, veneistä ym. aiheutuu kuluja, jotka osittain katetaan kalustomaksulla. Tämänkin Norjan leirin maksu on 35e/leiri jäseniltä. Ei-jäseniltä kalustomaksu on 30eur/kaluston käyttöpäivä. Seuran ulkopuoliset pullontäyttäjät maksavat lisäksi hinnaston mukaiset pullotäyttömaksut. Kalustomaksu laskutetaan jälkikäteen kaikilta leirille osallistuneilta sukeltajilta/kalustoa käyttäneiltä. (Johtokunnan päätös 6.2.2012 §5) Tämä siis jos käyttää peräkärryissä ollutta kalustoa edes yhden kerran. Jos henkilö käy kärryssä olleella veneellä kalastamassa tai muuten veneilemässä, kalustomaksu laskutetaan vaikka ei olisi sukeltanut lainkaan. Tämä (veneenkäyttömaksu) ei kuitenkaan koske seuran jäsenten ei-sukeltavia perheenjäseniä.

Majoitus

Majoituspaikka: www.foldvik-bryggeferie.no

Alustava mökkijako

Mökki 2
Mökki 4
Mökki 5
Mökki 6
Tommi L Toni H Pekka M Perttu
Jarmo P Mikko F Stina M Markus
Markku H Matti K Eno K Jari P
Henri M Samuli K Veli-Matti Timo K
Pasi A Jouni H Eeva-Kaarina Jukka
Ari I
(ei nukk.paik)
Antti S (ilmapatja) Rauno J

Sukelluskohteita

Hylkykohteita Narvik – Harstad alueella

Muista SUKELTAJANLIPPU!

Leirin virallinen PMR radiokanava on numero 6. Jos sinulla on tällainen ”pieni radiopuhelin”, ota mukaan. Jos ajellaan letkassa jonnekin kauemmas, voidaan pitää puheyhteyttä autojonossa. Ja sama tietysti leirin sisällä.

Täältä löytyy yleistä tietoa Norjassa reissaamisesta.

Lisää kohteita Narvik-Harstad -alueella:Google Maps
Kohteiden merikartat: Merikartat

Kommentointi on suljettu.