Kevään Norjan leiri Tjeldsundbruan maisemissa Vappuna 2019

Kevään leiri pidettiin tänä vuonna Vappuna eikä Helatorstaina. Ajankohtana ke 1.5 – su 5.5.2019. Tienoolta löytyy paljon sekä luonto- että hylkykohteita. Ajomatkaa paikalle kertyy noin 730km.

Leiri on pidetty.

Allaoleva on kirjoitettu ennen leiriä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ovat keskiviikosta sunnuntaihin saakka.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen jukka piste junes at gmail piste com. Ilmoittautumisaika on umpeutunut 15.4.2019, mutta kyselyitä peruutuspaikoista voi vielä osoittaa Pasi Pentinpurolle.

Asuntoautolla paikalle tulevat voivat pysäköidä merimökkien viereen. Sähköä ei ole saatavana. Asuntoautoilijoidenkin tulee ilmoittautua.

Järjestelyt

Peräkärryn pakkaus leiriä varten tehdään Messillä ennen leiriä mahdollisesti tiistaina klo 17. Mukaan otetaan kuomukärry ja 1-2 kompressoria.

Leirikokokus pidetään torstaiaamuna klo 9 (Norjan aikaa). Kokous on pakollinen kaikille paikalle ehtineille. Jos tulet myöhemmin paikalle, ilmahuolto ym. asioissa on syytä selvittää kokouksessa läpikäydyt asiat. Kokouksessa käydään läpi käytännön järjestelyitä, kohteita, hylkysukelluksia ym. Kokouksessa on myös hyvä kysyä sukelluspareja jos olet semmoista vailla.

Leirimaksu

Peräkärryn vedosta, kompressorien käytöstä ym. aiheutuu kuluja, jotka katetaan leirimaksulla. Tämänkin Norjan leirin maksu on 35e/leiri jäseniltä. Ei-jäseniltä leirimaksu on 30eur/kalustonkäyttöpäivä. Seuran ulkopuoliset pullontäyttäjät maksavat lisäksi hinnaston mukaiset pullotäyttömaksut. Leirimaksu laskutetaan jälkikäteen kaikilta leirille osallistuneilta sukeltajilta/kalustoa käyttäneiltä.  (Johtokunnan päätös 6.2.2012 §5) Tämä siis jos käyttää peräkärryissä ollutta kalustoa edes yhden kerran. Jos henkilö käy kärryssä olleella veneellä kalastamassa tai muuten veneilemässä, leirimaksu laskutetaan vaikka ei olisi sukeltanut lainkaan. Tämä ei kuitenkaan koske seuran jäsenten alaikäisiä lapsia.

Majoitus

Majoitus on järjestetty Tjeldsundbrua Kro & Hotell nimiseen paikkaan kuuteen noin kuuden hengen merimökkiin. Paikka on juuri ennen Tjeldsundbrua siltaa meren rannassa. Merimökit maksavat 8400 NOK/leiri/mökki. Tämä jaetaan kunkin mökin asukkaiden kesken. Isommalla henkilömäärällä on ahtaampaa mutta halvempaa. Maksut maksetaan itse hotellin respaan.

Mökit ovat erittäin hyvin varusteltuja. Tämä paikka lienee Oulun Vesimiehet ry:n historiassa toiseksi parhaiten varusteltu Norjan majoituspaikka. (Statland 2011 taisi mennä ohi.) Sukelluskohteenakaan paikka ja sen lähistö ei jää kovin kauas kärjestä. Pyyhkeet ja lakanat eivät kuulu hintaan, mutta niitä saa vuokrattua respasta 155 NOK/hlö. Loppusiivous kuuluu hintaan (mutta jätetään mökit silti lähtiessä siistiin kuntoon).

Mökkijako

Talo x
Talo y

Leirin virallinen PMR radiokanava on numero 6. Jos sinulla on tällainen ”pieni radiopuhelin”, ota mukaan. Jos ajellaan letkassa jonnekin kauemmas, voidaan pitää puheyhteyttä autojonossa. Ja sama tietysti leirin sisällä.

Täältä löytyy yleistä tietoa Norjassa reissaamisesta.

Täältä löytyy Harstadin sääennuste.
Täältä löytyy vuorovesitaulukko.

 

Kohteet

Kohteilla sukelletaan omatoimisesti. Jos olet ilman sukellusparia, kysy rohkeasti pääsyä muiden mukaan. Kysyvä ei ole jäänyt yksin. Hylkyjen osalta kiinnostavimmat ovat U-711, Herman Künne ja Black Watch.

Kissakalojen PYYDYSTÄMINEN Tjeldsundetista, Evenesistä ja hylkykohteilta on EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Kissakaloja saa pyydystää muilta syrjäisemmiltä luontokohteilta.

Muista SUKELTAJANLIPPU!

  • Tjeldsundet: paras luontokohde ja aivan majoituksen vieressä. Veteen mennään sillan alta tai mökki #9 vierestä.
  • Evenes: upea luontokohde mutta vaatii hieman kantamista. Paikalla paljon sotamuistomerkkejä ja bunkkereita.
  • Dronning Maud: Gratangenin vuonoon uponnut sairaalalaivaksi muutettu ”hurtigrutten”. Noin 400m rannasta. 30min uintimatka. Syvyys 18-45m.
  • U-711: Kilbotn lahteen uponnut sukellusvene. Samaa mallia kuin Das Boot elokuvassa. Syvyys 45-55m. Vaatii satamakapteenin luvan.
  • Black Watch: Kilbotn lahteen uponnut iso matkustajalaiva, joka toimi sukellusveneiden huolto- ja virkistysaluksena. Pätkä keskilaivaa on paikalla mutta varsin ehjänä. Syvyys 18-45m. Vaatii satamakapteenin luvan.
  • Karmöy: Lödingenissä sijaitseva hylky. 100m uintimatka rannasta. Yleensä poijutettu. Tarkka sijainti ei tiedossa.
  • Herman Kunne: Saksalaisen hävittäjän hylky. Perä on hieno ja ehjä mutta muuten on hyvin romuna. Vaatii avaimen puomiin. Syvyys 0-45m.
  • Belgica: 35m pitkä hylky. Rantakohde 100m uintimatkalla. Syvyys 12-20m. Vieressä myös toinen nimetön hylky.

Kommentointi on suljettu.