Kattilankallan leiri 2018

Leiri on pidetty. Kiitos osallistuneille.

Kattilankallassa leireillään ja lähihylyillä sukelletaan taas 24.8.-26.8.2018, mikäli syksyn tuulet eivät nouse liian koviksi. Leirille ilmoittautumiseen on lähetetty ohjeet seuran jäsenten sähköpostijakelulla. Leirille on toivotettu tervetulleiksi myös Oulun Urheilusukeltajat ry:n jäsenet ja ilmahuolto toimii leirillä molempien seurojen kalustolla (kunkin leiriläisen jäsenyyksien mukaan).

Kattilankallassa majoitutaan omissa teltoissa tai omissa veneissä. Victoriassa ei ole kunnollisia majoitustiloja. Seura järjestää saareen saunateltan sekä lämmitetyn oleskeluteltan (huomiota herättävillä mainoksilla varustettu messuteltta) ruokailuja ja illanviettoja varten. Leirissä on myös nuotiopaikka ja pöytä/penkkikatos ruokailuja varten.

Tänä vuonna sukellamme todennäköisesti ensisijaisesti Telmalla, jossa on ohjausnaru. Osa leiriläisistä saattaa rakentaa uusia pistoja päänaruun. Päänarua seuraamalla pääsee kiertämään ruoriakselilta peräkannen kautta takaisin ruoriakselille pelkäämättä eksymistä. Pistot laivan sisempiin kohteisiin tehdään erivärisellä narulla. Päänarulta on aina suoranousumahdollisuus. Sukelluskohteet valitaan leirillä kelien ja sukeltajien halujen mukaan. Victorian kipparilla ylin päätäntävalta.

Kattilankallassa ei ole mitään palveluja. Kaikki on vietävä sinne itse. Juomavettä ja vessapaperia myöten. Metsähallituksen PuuCee sieltä löytyy. Valaisinten ja puhelinten lataukseen saattaa olla tarjolla seuran jäsenten aggregaatista sähköä kaikille leiriläisille.

Mitä ei kannata unohtaa ottaa mukaan:

  • Nukkumapaikkaa itselle. (Teltta, makuupussi, makuualusta jne. Tai oma vene, jos ei Victorian kyydissä.) Saaressa on myös ”vapaamaja” ellei Meripelastusyhdistys ole varannut sitä käyttöönsä. Siellä voi myös halutessaan majoittua. Maja on kuitenkin saaren toisella puolella leiriin nähden. (Parin minuutin kävely.)
  • Juomavettä riittävästi. (Juomista sekä ruoanlaittoa varten)
  • Ruokaa
  • WC paperia. Saaren PuuCeessä ei välttämättä ole paperia.
  • Otsalamppua tai muuta valaisinta. Illalla on jo pimeää. Leirissä on jonkinlaiset valot, jos aggregaatti toimii. Silti valaistu alue on pieni.

Muuta muistettavaa

  • Veneilyliivit (omat ovat aina mukavammat kuin lainaliivit, joita niitäkin kyllä Victorialta löytyy)
  • Pyyhe (saunomismahdollisuus)
  • Trangia tms. Nuotiollakin voinee kyllä laittaa ruokaa

Sukellustoiminta tapahtuu Victorian sukelluskannelta. Jokaisella sukeltajalla on oltava voimassa oleva avovesikortitus ja sukeltamiseen sopiva terveydentila. Sukellukset tehdään pareittain. Pakottavissa tilanteissa sukelletaan kolmen ryhmässä (ei tasapareja suunniteltuihin sukelluksiin).

Ilmahuolto järjestetään sekä Oulun Vesimiehet ry:n jäsenille että Oulun Urheilusukeltajat ry:n jäsenille. Molemmille seurojen omilla kalustoilla Victorian etukannella seurojen sääntöjen mukaisesti.

Lisätietoa OVM sähköpostilistalta ja mahdollisesti Facebookista.

Kommentointi on suljettu.