Kaatialan leiri 2014

Leirillä oli enemmän porukkaa, mitä alun perin majoituskapasiteettiä oli Sarvikkaan Koskimökeistä varattu. Mökkiin mahtui yhdeksän sukeltajaa, vaikka tilaa teoreettisesti olisi ollut yhdelletoista hengelle. Yhdeksälläkin hengellä paikka oli kyllä todella täysi. Tilanahtauden vuoksi Jarmo, Tommi S ja Juha B majoittuivat piha-aitassa, jossa ei ole edes lämmitystä. Hyvät makuupussit olivat tarpeen. Matkailuajoneuvoilla paikalle tuli kuusi sukeltajaa. Tämän lisäksi omatoimisesti majoituksen muualta varanneita oli muutamia.

Seoskaasukompressori ja Mariner 250 Sarvikkaan koskimökkien pihalla.

Seoskaasukompressori ja Mariner 250 Sarvikkaan koskimökkien pihalla.

Perjantaina ainakin Sakari ja Markus ehtivät käydä sukeltamassa. Lauantaina Jarmo, Markku ja Jouni tekivät Trimix-selkäkaasut aamupäivän aikana päivän ensimmäiselle sukellukselle. Myös muutamia deko-happitäyttöjä tehtiin aamusta.

Sukellussuunnitelman teko onnistui vasta viidennellä laitteella.

Sukellussuunnitelman teko onnistui vasta viidennellä laitteella.

Muutaman sukeltajan sukellussuunnitelman teko perjantai-iltana oli osoittautua suunniteltua hankalammaksi. Useissa laitteissa oli tarvittavat ohjelmistot, mutta lopulta vasta viidennessä niistä oli lisenssi myös Trimix-kaasulle ja 100% dekohapelle. Useissa näistä piti olla. (Talk about DRM. It sucks.)

Sukeltamaan lähdettiin muutaman kilometrin päässä olevalle kaivokselle joko omatoimisukellukselle tai leirin yhteydessä tehtäville Advanced Recreational Trimix (ART) kurssisukelluksille tai CMAS P2 –kurssin syväsukelluksille. ART –kurssilaiset olivat tehneet selkäkaasunsa jo Oulussa. Kaikki tekivät ensimmäiset sukellukset kaivoksen syvästä päästä, jokainen sukellusparin osaamis/kokemustason mukaisesti. Sukellusten jälkeen ruokailtiin ja täytettiin säiliöt. Osa jäi ruokailemaan kaivokselle ja loput kävivät syömässä ja täyttämässä pullot majoituspaikassa. Täyttöjä tehtiin sekä paineilmalla että jatkuvan sekoituksen Nitrox –menetelmällä.

Kaivoksen syvässä päässä on hyvä veteenmenopaikka. Kiitokset tästä paikallisille sukellusseuroille ja sponsoreille.

Kaivoksen syvässä päässä on hyvä veteenmenopaikka. Kiitokset tästä paikallisille sukellusseuroille ja sponsoreille.

ART –kurssilaiset jatkoivat kurssisukelluksiaan. P2 –kurssilaiset tekivät omatoimisukelluksia muiden leiriläisten kanssa. Toisetkin sukellukset tehtiin kaivoksen syvästä päästä. Alkuillasta vielä muutama sukeltaja kävi tekemässä kolmannen, matalamman sukelluksen kaivoksen avo-osuudessa matalammalla puolella (0-20m).

Illalla söimme hyvin. Tässä tehdään maukasta kana-kasvis -wokkia.

Tässä maustetaan herkullista kana-kasvis -wokkia.

Illalla söimme hyvin ja saunoimme rantasaunassa yhdessä Raumalaisten sukeltajien kanssa. Erityiskiitokset Jarmolle, joka teki muurinpohjapannulla neljän hengen ruokakimppaporukalle todella maukasta kana-kasvis-wokkia.

Sunnuntaina osa porukasta kävi vielä sukeltamassa ja osa lähti ajelemaan kotiin päin, jotta märkiä kamppeita ei tarvitse nostella kaivoksella kastelemaan autoa kotimatkalla. Ajomatkaa Kaatialasta Ouluun tulee 4-5 tuntia, riippuen pysähdystaktiikasta ja muutamista muista muuttujista.

Kiitokset mukavasta leiriseurasta kaikille mukana olleille.

Leiriltä esteen vuoksi poisjääneen leirivastaavan puolesta,

 – Markku, apuorganisoija

Leirillä olivat Ari, Pasi, Sini, Markku, Henri, Risto, Juha, Juha, Janne, Jarmo, Tommi, Petteri, Jouni, Esa, Sakari, Markus, Arto ja Stanislav.

Lisäksi muualla majoittuneista seuran jäsenistä sukeltamassa kävivät ainakin Anne, Tomi ja Janne.

Kommentointi on suljettu.