JääNalle 2019

JääNalle 2019 on pidetty. Allaoleva on kirjoitettu ennen leiriä.

JääNalle -perinne jatkuu tänäkin keväänä. Sukellamme jään alle Vaalan Saarijärveen, Hilikkulan mökiltä 29.3.-31.3.2019.

Sukeltaminen tapahtuu Sukeltajaliitto ry:n jäätävissä olosuhteissa suoritettavien turvaohjeiden mukaisesti. Avannosta sukeltaa kerrallaan korkeintaan kaksi sukeltajaa ja molemmat ovat pintayhteydessä omaan köysihenkilöönsä. Pinnalla on myös turvasukeltaja jatkuvassa valmiudessa säännösten mukaisella pidemmällä henkiliinalla. Ennen sukelluksia käydään läpi Sukeltajaliiton turvaohjeet ja toiminta avannoilla, joten myös uudet kortitetut sukeltajat ovat tervetulleita sukeltamaan kristallinkirkkaassa Saarijärvessä jään alla. Alempana videolinkkejä seuran leirien yhteydessä kuvatuista videoista, joista osa on saavuttanut jopa maailmanlaajuista suosiota.

Avannolla. Saarijärvi/Vaala, Hilikkulan kohdalta.

 

JääNalle-2017 Avannon reunalta pimeällä

JääNalle-2017 Avannon reunalta

Majoitumme Hilikkulan muutama vuosi sitten rakennettuun ”mökkiin”. Sukellustoiminta alkaa avantojen valmistumisen ja turvaohjeiden kertaamisen jälkeen lauantaina. Avantoja tehdään tarpeen mukaan, riippuen osallistujien määrästä.

Hilikkulan pääty kuvattuna Marraskuussa 2017

Majoituspaikkaan pääsee paikalle jo perjantaina. Perjantaina suunnitellaan avantojen paikat ja muut yksityiskohdat, sekä saunotaan Hilikkulan saunoissa. (Mökissä on hyvä ”aina lämmin” sauna sekä rannassa on todella iso puulämmitteinen rantasauna. Pieni rantasauna ei ole käytössä.) Avannot tehdään lauantaina aamupäivällä ennen jäätävissä olosuhteissa tapahtuvan sukeltamisen asioiden läpikäyntiä.

Leiri on maksuton Oulun Vesimiehet ry:n jäsenille.

Leirille mahtuu hyvin porukkaa, mutta majoituspaikkojen reilun jakamisen vuoksi leirille täytyy ilmoittatua. Makuuhuoneissa on reilusti sänkyjä. Jos käy niin hassusti, että sänkypaikat loppuvat, Hilikkulasta löytyy kyllä lattiapinta-alaa, jossa nukkua omalla patjalla makuupussissa. Etenkin yläkerrassa rauhallista tilaa on paljon.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla gmail osoitteeseen wectom@
Sänkypaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jokainen ottaa mukaan omat liinavaatteet, ruoat, juomat, sukellusvälineet ja muut henkilökohtaiset tarvikkeet. Ilmahuoltoa leirillä ei ole, koska oletettavasti ilman lämpötila on liian alhainen kompressorien suodattimille. Eli täydet pullot mukaan.

Saarijärvessä kuvattuja videoita:

https://vimeo.com/34340906

https://www.youtube.com/watch?v=zK-ePP7lTso

https://www.youtube.com/watch?v=R2dopMjenm4

Tervetuloa leirille. Hyvässä seurassa on mukava sukeltaa.

Kommentointi on suljettu.