Helatorstain Norjan leiri Tjeldsundissa 2015

Leiri pidetty. Kiitos osallistuneille mukavasta sukellusleiristä.

 

Seuraa säännöllisesti tätä sivua. Tietoja päivitetään jatkuvasti. Viimeksi muokattu 11.5.2015.

Leirin ajankohta on ke 13.5 – su 17.5.2015. Leiripaikka on vaihtunut Narvikista Tjeldsundetiin, koska Narvik Camping on lopettanut toimintansa. Myös Kirkkoniemeä harkittiin, mutta majoitushinta olisi noussut verrattain korkeaksi osallistujaa kohti. Näin kohteeksi päätyi Tjeldsundbruan välittömässä läheisyydessä olevat erittäin laadukkaat mökit. Sukeltamaan pääsee leirin rannasta. Muita sukelluspaikkoja on runsaasti automatkan päässä.

Järjestelyt

Seuran saunateltta otetaan varusteineen mukaan. Meillä ei kuitenkaan ole saunapuita kovinkaan paljon. Pyydämme jokaista ottamaan mukaan mahdollisuuksien rajoissa klapeja saunan lämmittämiseksi. Kiukaan pesään menee max. 25cm pitkät klapit, mutta jopa täysmittaiset halot ovat kovasti tervetulleita.  Ne saadaan kyllä katkaistua sopiviksi.
Mikäli sinulla on tarjota saunanlämmityspuita mutta ei kuljetuskapasiteettia, ratkaisemme ongelman Mökki #9 ajoneuvoyhdistelmän kuljetuskapasiteetilla. Olethan yhteydessä.

Peräkärryjen pakkaus leiriä varten tehdään  11-12.5.2015. Kompressorikärryä vetää Mökki #9 porukka. Kompressorien lastaaminen menee varmaan tiistai-iltaan. Asiasta pyritään tiedottamaan ensisijaisesti sähköpostitse ilmoittautuneita.

Kompressoreista mukaan lähtee sähkö-Mariner sekä Nitrox-mariner (täytöt vain Gas Blender kortitetuille). Ouluun jää Oceanus sekä Junior II. Mariner-250 jäänee kyydistä tilanpuutteen vuoksi. Sähkökompressori on edullisempi käyttää ja Nx-Marineria tarvitaan seoskaasutäyttöihin.

Leirikokokus pidetään torstaiaamuna klo 9 (Norjan aikaa) mökkien nro 9,8 ja 7 terassilla, mökin 7 päädyssä. Kokous on pakollinen kaikille paikalle ehtineille. Jos tulet myöhemmin paikalle, ilmahuolto, vene ym. asioissa on syytä selvittää kokouksessa läpikäydyt asiat. Kokouksessa käydään läpi käytännön järjestelyitä, kohteita, hylkysukelluksia, venevarauskäytännöt ym. Kokouksessa on myös hyvä kysyä sukelluspareja jos olet sellaista vailla.

Ajosää

Täytyykö vaihtaa talvirenkaat alle? Katso alla:

Kelikamera Björnfjälletilla

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ovat keskiviikkoillasta sunnuntaihin saakka. Yhteinen varaus ja sovittu hinta koskee tätä ajankohtaa.

Leiri on käytännössä täynnä. Vapaita paikkoja kannattaa kuitenkin kysyä lähettämällä sähköpostia Markulle. Osoite löytyy yhdistelemällä tietoja seuran yhteystietosivulta. Hakusana ”sihteeri” saattaa auttaa etsimisessä. :) Näillä näkymin optiona oleva mökki #5 jätetään käyttämättä.

Peruutusten viimeinen ajankohta oli 31.3.2015 klo 17:00. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova. (Yleensä oma matkavakuutus kattaa, jos kohdalle sattuu sairastapaus.) Jos kuitenkin jonotuspaikoilla on vielä lähtijöitä, voidaan varattu paikka siirtää toiselle lähtijälle.

Asuntoautopaikkoja kohteessa ei ainakaan virallisesti ole.

Vuodevaatteet

Pyydän ilmoittamaan, mikäli tarvitset vuodevaatteet (bed linen) ja pyyhkeen. Näistä tulee 135 NOK maksu / hlö.

Kalustomaksu

Peräkärryjen vedosta, kompressorien käytöstä, veneistä ym. aiheutuu kuluja, jotka osittain katetaan kalustomaksulla. Tämänkin Norjan leirin maksu on 35e/leiri jäseniltä. Ei-jäseniltä kalustomaksu on 30eur/kaluston käyttöpäivä. Seuran ulkopuoliset pullontäyttäjät maksavat lisäksi hinnaston mukaiset pullotäyttömaksut. Kalustomaksu laskutetaan jälkikäteen kaikilta leirille osallistuneilta sukeltajilta/kalustoa käyttäneiltä.  (Johtokunnan päätös 6.2.2012 §5) Tämä siis jos käyttää peräkärryissä ollutta kalustoa edes yhden kerran. Jos henkilö käy kärryssä olleella veneellä kalastamassa tai muuten veneilemässä, kalustomaksu laskutetaan vaikka ei olisi sukeltanut lainkaan. Tämä (veneenkäyttömaksu) ei kuitenkaan koske seuran jäsenten ei-sukeltavia perheenjäseniä.

Majoitus

Majoitus on järjestetty Tjeldsundbruan Narvikin puolella olevalla rannalla sijaitseviin laadukkaisiin mökkeihin. Maisemat mökkien terassilta ovat loistavat. Mökkien varustelutaso on Suomen Lapin hyvien mökkien tasoa. (Ei siis mitään norjalaisia koirankopin ja leikkimökin yhdistelmiä.)

Vuodevaatteet ja pyyhkeet täytyy kuitenkin tilata erikseen. Omatkin saa tuoda. Setti vuodevaatteita ja pyyhe maksaa 135 NOK / henkilö (eli noin 15 euroa, ellei halua raahata omia mukanaan). Vuodevaate+pyyhetarpeesta pyydän olemaan yhteydessä. (markku at se video-osoite piste com)

Tjeldsundin huippuluokan mökkien majoitushinta on suuruusluokkaa 170 euroa/henkilö koko leirin ajalta. (Kirkkoniemessä hinta olisi ollut noin 230 euroa/hlö.)

Mökkijako

Mökki 9 Mökki 8 Mökki 7 Mökki 6 Mökki 5
Tommi L Matti K Turo T
Jukka J perutaan
Jarmo P Teija Ko Petteri K
Markus L perutaan
Markku H Ilari K Timo V
Janne S perutaan
Henri M Outi K Juha U
Eno K
perutaan
Jouni H Sakari K Tommi S
Jarmo M
perutaan
Pekka H -vapaa-
  Timo Vi
perutaan
Tästä leirin rannasta pääsee sukeltamaan, ellei halua lähteä kauemmas. Eikä siihen välttämättä ole tarvetta.

Tästä leirin rannasta pääsee sukeltamaan, ellei halua lähteä kauemmas. Eikä siihen välttämättä ole tarvetta.

 

Mökit 9,8 ja 7 (vasemmalta oikealle.)

Mökit 9,8 ja 7 (vasemmalta oikealle.)

 

Mökit 6,5,4 ja 3. Takana Tjeldsundbrua -silta.

Mökit 6,5,4 ja 3. Takana Tjeldsundbrua -silta.

 Kohteet

Kissakalojen PYYDYSTÄMINEN Tjeldsundetista, Evenesistä ja hylyiltä sekä niiden läheisyydestä on EHDOTTOMASTI KIELLETTY! Kissakaloja saa pyydystää muilta syrjäisemmiltä luontokohteilta.

Muista SUKELTAJANLIPPU!

  • Tjeldsundet: Leirin rannasta voi sukeltaa. Myös Tjeldsundbruan alta pääsee veteen. Hyvä luontokohde. Vuoroveden virtaama huomioitava.
  • P/S ”Norge”: Norjan lippulaiva toisessa maailmansodassa. Uponnut Narvikin satama-altaaseen. Ollut sukelluskiellossa syksyyn 2014 saakka. Kohteelle saa nyt sukelluslupia, mutta penetraatiosukelluksia ei saa tehdä.
  • Sataman muut hylyt: Sataman alueella on useita saksalaisten hävittäjien (laivojen) hylkyjä sekä useita rahtilaivojen hylkyjä. Näillä sukeltaminen on luvanvaraista, mutta leirin ajaksi haetaan luvat. Luvassa määritellään ne hylyt, joilla saa sukeltaa.
  • Evenes: upea luontokohde mutta vaatii hieman kantamista. Paikalla paljon sotamuistomerkkejä ja bunkkereita.
  • Dronning Maud: Gratangenin vuonoon uponnut sairaalalaivaksi muutettu ”hurtigrutten”. Noin 400m rannasta. 30min uintimatka. Syvyys 18-45m.
  • U-711: Kilbotn lahteen uponnut sukellusvene. Samaa mallia kuin Das Boot elokuvassa. Syvyys 45-55m. Vaatii satamakapteenin luvan.
  • Black Watch: Kilbotn lahteen uponnut iso matkustajalaiva, joka toimi sukellusveneiden huolto- ja virkistysaluksena. Pätkä keskilaivaa on paikalla mutta varsin ehjänä. Syvyys 18-45m. Vaatii satamakapteenin luvan.
  • Karmöy: Lödingenissä sijaitseva hylky. 100m uintimatka rannasta. Yleensä poijutettu. Tarkka sijainti ei tiedossa.
  • Herman Kunne: Saksalaisen hävittäjän hylky. Perä on hieno ja ehjä mutta muuten on hyvin romuna. Vaatii avaimen puomiin. Syvyys 0-45m.
  • Belgica: 35m pitkä hylky. Rantakohde 100m uintimatkalla. Syvyys 12-20m. Vieressä myös toinen nimetön hylky.

Leirin virallinen PMR radiokanava on numero 6. Jos sinulla on tällainen ”pieni radiopuhelin”, ota mukaan. Jos ajellaan letkassa jonnekin kauemmas, voidaan pitää puheyhteyttä autojonossa. Ja sama tietysti leirin sisällä.

Täältä löytyy yleistä tietoa Norjassa reissaamisesta.

Lisää kohteita Narvik-Harstad -alueella:Google Maps
Kohteiden merikartat: Merikartat

Kommentointi on suljettu.