Norjan leiri 2020 Lofooteilla

Päivitetty 9.5.2020.

Norjan leiri 2020 pidetään 3.7.-9.7.2020, mikäli viranomaiset ja Covid-19 tilanne suo.  Kohteena on Lofootit ja tarkemmin Kabelvåg/Örsvågsvaer. Majoitumme leirintäalueelle mökkeihin ja matkailuajoneuvoihin.

Seuraamme Suomen ja Norjan viranomaisten määräyksiä ja tiedotuksia. Aiheesta tiedotetaan ensisijaisesti sähköpostilla kaikille leirille ilmoittautuneille.

Pakkaus

Peräkärryn kuljettamisesta ei ole vielä päätöstä. Tästä päätetään leirille lähtevien kesken.

Kärryssä on kaksi hengitysilmakompressoria, EA-välineitä, telttasauna ja vähän klapeja saunaan.

Veneen (Madeleine) osalta mietitään onko halvempi/mahdollista vuokrata sukellustukikelponen vene paikan päältä vai etsitäänkö Madden trailerille vetäjä. Mm. ”Oopperaluoto” sukelluskohde leirin välittömässä läheisyydessä edellyttää veneen käyttöä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voi ”OVM Tiedotus” sähköpostiosoitteeseen. Leiristä on lähetetty myös leiri-ilmoitus jäsenjakelulla kaikkien sähköpostiin.

Ilmoittautumisessa on mainittava, onko varmasti lähdössä (jolloin ilmoittautuminen on sitova) vai onko kiinnostunut leiristä. Sitovasti ilmoittautuneille varataan mökkipaikka ilmoittautumisjärjestyksessä. Kiinnostuneita informoidaan mahdollisuuksien mukaan.

Majoitus

Tällä hetkellä varattuna on Sandvikasta kolme mökkiä ja käytännössä samalta alueelta Skaarungenista yksi mökki. Lisäksi leirille lähdössä on varmasti ainakin kolme matkailuajoneuvoa.

Mökkijako

Skaarungen 1 Sandvika 1 Sandvika 28
Pekka M Attila S Samuli K
Stina M Attila S avec+jr Antti S
Outi K Sinikka R Seppo T
Taneli K (?) Mikko F Seppo T avec
Sandvika 11
Timo K
Tuula K

Matkailuajoneuvot

Markku H, Anne, Nico (3 henk)
Kari M, Gitte ja Aaro (3 henk)
Eve S ja Olli (2 henk)

Moottoripyörät

Järjestelyt

Seuran peräkärryn kuljetus: ?

Vene?

Leirimaksu

Kaluston kuljetuksesta, kompressorien käytöstä ym. aiheutuu kuluja, jotka katetaan leirimaksulla. Tämänkin Norjan leirin maksu on 35e/leiri jäseniltä. Ei-jäseniltä leirimaksu on 30eur/päivä. Seuran ulkopuoliset pullontäyttäjät maksavat lisäksi pullotäyttömaksun. Leirimaksu laskutetaan jälkikäteen kaikilta leirille osallistuneilta sukeltajilta.[Johtokunnan päätös 6.2.2012 §5 sekä yleiskokouksen päätös 9.3.2020 §6]

Sukelluskohteet

Lofooteilla on hyvin sukelluskohteita. Örsvågsvaerissa on leiripaikan rannassakin hyvä rantasukelluskohde. Se tosin on hieman tuulialtis tietylle tuulen suunnalle.

Kohteista lisää myöhemmin.

Kuvat

Kaikki tällä sivulla olevat kuvat on otettu samassa kohteessa Lofooteilla, jossa leiri pidetään. Bannerikuva on leiripaikasta, mutta siinä näkyy vain pieni alue leiristä.

Krotti. Kuva by Tommi Salminen

 

Maisemia Lofooteilla

 

Skaarungen mökkien terassilta kuvattu vuosia sitten. Lähin sukellusranta on niemen toisella puolella. (Muutama sata metriä.)

 

Kissakaloja Lofooteilla näkyi ainakin takavuosina lähes joka sukelluksella.

 

Kampela Örsvågsvaerissa. Kuva: Tommi Salminen

Muista SUKELTAJANLIPPU!

Norjassa sukellettaessa pitää sukelluspaikka merkitä sukeltajanlipulla. Oma lippu kannattaa ottaa mukaan, jos vain mahdollista.

Täältä löytyy yleistä tietoa Norjassa reissaamisesta.

Kuvat (C) Copyright 2004-2020 Markku Heiskari ja Tommi Salminen

 

Kommentointi on suljettu.