Sukelluskurssit

- kurssi.jpg

Oulun Vesimiehet Ry järjestää vuosittain laitesukelluksen peruskursseja. Jatkokursseja järjestetään tarpeen mukaan. Peruskurssille osallistumiseen vaaditaan pääsääntöisesti 15 vuoden ikä sekä normaali terveys. Kurssien ajankohdista tiedotetaan sähköpostilistalla sekä tapahtumakalenterissa, peruskurssista kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan jäsenrekisterinhoitajalle, jatkokursseista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä koulutusvastaavaan.

Seuran järjestämä koulutus perustuu kurssista riippuen joko SSI:n tai  Sukeltajaliitto ry:n laatimaan laitesukelluksen koulutusohjelmaan. Sukeltajaliiton kurssiohjelmat perustuvat CMAS:n (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) ja NAUI:n (National Association of Underwater Instructors) määrittelemiin kansainvälisiin koulutusstandardeihin. Näiden koulutusjärjestöjen suuriin nimiin kuuluvat mm. Jacques Cousteau, Neal Hess ja Albert Tillman.

Laitesukelluksen peruskurssi SSI OWD tai CMAS* (P1)

Laitesukelluksen peruskurssilla opetellaan ne laitesukeltamisen perustiedot ja –taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esim. sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on sukeltamisen käytännöllisten perustaitojen opettelussa sekä sukellusturvallisuudessa. Lue lisää kurssin sivuilta >> .

Laitesukelluksen jatkokurssi CMAS** (P2)

Laitesukelluksen jatkokursseja järjestetään seurassamme tarpeen mukaan. Jatkokurssi antaa sen hyväksytysti suorittaneelle sukeltajalle valmiudet sukeltaa maksimissaan 30 metriin. Pääsyvaatimuksena kurssille on laitesukelluksen peruskurssin tai vastaavan kurssin laitesukelluskortti.

Laitesukelluksen syventävä jatkokurssi CMAS*** (P3)

Laitesukelluksen syventävän jatkokurssin hyväksytysti suorittaneella sukeltajalla on laaja näkemys sukellukseen liittyvästä teoriasta ja sukelluksen eri osa-alueista. Kurssi pohjustaa kouluttajakurssille menemistä ja auttaa sukeltajaa ymmärtämään erikoiskurssien tarpeen ja tärkeyden.

Kouluttajakurssit

Seura tarjoaa koulutuksesta kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua kouluttajakursseille. Lähikouluttajakurssille voi päästä P3 -tason sukeltaja, joka on valmis toimimaan seuran kursseilla apukouluttajana. Lähikouluttajien on mahdollista osallistua Sukeltajaliiton järjestämille Laitesukelluskouluttajakursseille seuran kirjallisesta esityksestä.

Erikoiskurssit

Seurassamme järjestetään mm. nitrox -kursseja, jotka antavat kurssin hyväksytysti suorittaneille mahdollisuuden käyttää nitroxia sukelluksilla. Nitrox antaa mahdollisuuden tehdä pidempiä sukelluksia turvallisesti. Nitrox on hapella rikastettua hengityskaasua, jonka hapen osuus on useimmiten 21-40%. Ilmassa hapen osuus on n. 21%.

Muita erikoiskursseja, esim. Rescue Diver– ja Gas Blender -kursseja järjestetään silloin tällöin. Seuraa tiedotustamme. Sukeltajaliitto järjestää myös koulutustarjontaa valtakunnallisesti, johon kannustetaan seuran jäseniä osallistumaan.  Tällaisia ovat varsinaisten sukelluskurssien lisäksi kouluttaja- ja ohjaajakurssit sekä teknikkasukellukseen, hylkysukellukseen ja sukelluslääketieteeseen keskittyvät seminaarit.

Kommentointi on suljettu.