Johtokunnan kokous

Aika: 1.12.2004 klo 17:30

Paikka: Messipojantie, Toppila

Paikalla: Markku Heiskari (pj, siht), Esa Vuoppola, Marjo Rusanen, Tommi Salminen, Jukka Pelttari ja Juha Haapajärvi (varaj.)

§1 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuuden toteaminen:

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:30

§2 Lähikouluttajakurssi ja sen teoriatilat

Päätettiin, että Jukka Pelttari hankkii toimitiloihin koulutuskäyttöön sopivat pöytäkalusteet. Jukka kalustaa tilan koulutusvastaavan estiyksen mukaisesti. Tila on koulutuskäytössä ensimmäisen kerran lähikouluttajakurssilla keväällä 2005. Arto Turkka hyväksyttiin vielä mukaan kurssille.

§3 Kouluttajien saunailta

Päätettiin, että Jani Huhtamella järjestää koulutuksesta kiinnostuneille saunaillan koulutusvastaavan ohjeiden mukaisesti. Paikka Lassila&Tikanojan saunatilat tai joku muu vastaava saunatila.

§4 Pikkujoulun tilannekatsaus

Todettiin, että pikkujouluun on ilmoittautunut 29 henkeä. Näistä 25 on maksanut illalliskortin määräaikaan mennessä. Muilta sen perimisestä vastaa Jani Huhtamella.

Todettiin, että Teekkariyhdistys on ilmoittanut että Teekkaritalon sauna ei olekaan käytössämme. Tästä ei aiheudu ongelmia pikkujoulun järjestelyissä.

§5 Vesimessin avaimista päättäminen

Päätettiin, että Tapani Kemppaisen avaimet siirretään Pasi Lassilalle tällä päivämäärällä. Pasi hakee itse avaimet Tapanilta. Tommi Salminen vastaa siitä, että Pasi saa tarvittavan opastuksen hälytyslaitteiden käyttöön ja saa tiedon vastuistaan ja velvollisuuksistaan avaimenhaltijana.

§6 MKL-3232 veneen ostotarjouksen tekemisestä päättäminen

Keskusteltiin pitkään Merenkulkulaitoksen myyntiin laittamasta yhteysveneestä MKL-3232. Vene on 10.3m pitkä, 17 000 kg painava ja on varustettu 2x191kW MAN dieselmoottoreilla. Huippunopeus liu’ussa on 32 solmua. Vene on varustettu tutkalla, GPS:llä ja meri VHF:llä. Polttoaineenkulutus kevyellä kuormalla plaanissa on arviolta 70 l/h. Raskaammalla kuormalla polttoaineen kulutus on luokkaa 100 l/h.

Veneessä ei ole käytännössä lainkaan kansitiloja. Vene ei isoista moottoreistaan huolimatta pysty nousemaan liukuun kuuden sukeltajan ja sukellusvarusteiden kanssa mikäli polttoainetankeissa on enemmän kuin 1/3 polttoainetta. Veneessä ei myöskään ole hengitysilmakompressorille järkevää sijoituspaikkaa. Veneen kansi- ja hyttikapasiteetti ei riitä edes kuudelle sukeltajalle, kun tavoitteena olisi löytää alus kymmenelle sukeltajalle.

Päätettiin, että aikaisemmin suunniteltua tarjousta veneestä ei jätetä, koska se ei yllämainituin perustein sovellu riittävän hyvin käyttöömme.

Päätettiin, että jatketaan seuran käyttöön soveltuvan teräsveneen etsimistä edelleen.

§7 META

Päätettiin, että vanhan kurssirungon mukaisia täydentäviä P3-kurssikalvoja ei tilata Sukeltajaliitosta.

§8 Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:20.