Uppopalloilijat pronssiottelussa

Viime lauantaina Helsingissä Pirkkolan uimahallissa oli urheilujuhlan tuntua kun Sukeltajaliiton uppopallosarjojen finaalit miteltiin A-nuorten, 1-Divisioonan sekä SM sarjan osalta.

Oulun ja Turun yhteisjoukkue Westcoast UWR oli selvittänyt tiensä 1-Divisioonan pronssiotteluun ja vastassa oli kauden aikana kovan vastuksen antanut Hydromania. Koitos aavistettiin jo ennakkoon tiukaksi, joten psykologisen yliotteen saamiseksi lähdimme otteluun kahta peluria vajaalla joukkueella. Vastustaja aloitti ensimmäisen erän vahvalla pyörityksellä ja onnistui leipomaan pallon useampaan kertaan viittä vaille koriin. Pallo saatiin kuitenkin väännettyä aina viime tingassa turvallisille vesille ja pidettyä oma kori tässä vaiheessa koskemattomana. Alkutahmeuden jälkeen päästiin vähitellen peliin kiinni ja paremmin myös vastustajan korille. Lopulta peliväline saatiin ujutettua vastapuolen reppuun kun ensimmäistä erää oli jäljellä 1:53.

Toiseen erään päästiin siis lähtemään johtoasemassa ja se alkoikin heti paremmalla sykkeellä. Toinen kori saatiin aikaan reilun kahden minuutin pelin jälkeen ja kun toisessa  erässä onnistuttiin korittamaan tämänkin jälkeen vielä neljä kertaa, niin voitto oli tosiasia vastustajan yhdestä vastaiskumaalista huolimatta.

Westcoast UWR on siis 2017 1-Divisioonan pronssimitalisti. Lisäksi joukkue voitti runkosarjan maalipörssin ja joukkueesta löytyy myös kauden pistetilaston voittaja. Loppuottelupaikkakaan ei kaukana ollut ja tältä pohjalta on hyvä lähteä jahtaamaan mitalin kirkastusta tulevalla kaudella.